Energie in de tertiaire sector

Voor bedrijven in de dienstensector weegt de energiekost zwaar door in het budget. BECO is al jaren actief in zowel grote als kleine kantoorgebouwen. Vaak gaat het om vrij nieuwe gebouwen die beheerd worden door externe firma’s.

BECO helpt energieverantwoordelijken en beheerders bij het opsporen van energie-inefficiënte situaties en het nemen van adequate maatregelen. Daarbij komen er heel wat aspecten aan bod: isolerende oplossingen, het rendement van de verwarmingsinstallatie en koelinstallatie, efficiëntie van de regelsystemen (HVAC), energiezuinige verlichting en apparatuur. Op basis van een ruime ervaring, het uitvoeren van meetcampagnes (o.a. temperatuur, vochtigheid, kWh) en het gebruik van ondersteunende softwaretoepassingen komen effectieve besparingen naar voor.

Na de energieoptimalisatie onderzoekt BECO indien gewenst de mogelijkheden voor duurzame energie (zoals zonne-energie, windenergie, WKK, enz.) om zo de afhankelijkheid van de energieleverancier tot een minimum te herleiden.