ACP maakt werk van duurzame communicatie

30 augustus 2011

ACP levert duurzame promo- en werkkledij en beschikt over een eigen atelier om deze kleding te bedrukken of borduren. Als lid van de Fair Wear Foundation (FWF) koopt ACP kledij aan bij fabrikanten die zich inzetten voor correcte arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. Bovendien verdeelt het bedrijf ook verschillende merken met een Max Havelaar keurmerk voor eerlijke handel. In 2010 werd ACP beloond om haar duurzame aanpak met de Be Sustainable Award.

Om deze aanpak ook kenbaar te maken naar haar stakeholders, deed ACP een beroep op BECO. De opdracht van BECO omvatte onder meer de opmaak van een bedrijfsbrochure en de redactie van teksten voor de nieuwe website. Op die manier wil ACP haar klanten en partners beter informeren over haar duurzame producten.

ACP ondersteunt regelmatig acties die zich richten op duurzame ontwikkeling. Zo heeft het bedrijf een samenwerking op touw gezet met CDI-Bwamanda, een erkende NGO die zich al meer dan 40 jaar inzet voor onderwijs, gezondheidszorg en voedselzekerheid in Congo.

Onlangs nog leverde en bedrukte ACP T-shirts die de spelers tijdens de Pro League droegen om de actie "12-12" tegen de hongersnood in Oost-Afrika te steunen.