Vanden Broele pakt uit met originele duurzaamheidsverslagen

29 november 2012

De ‘smart content group’ Vanden Broele neemt maatschappelijk verantwoord ondernemen au sérieux en presenteert jaarlijks een duurzaamheidsverslag met actiepunten voor de drie bedrijven van de groep. Creatief als de groep is, werden het drie originele duurzaamheidsverslagen waarbij Vanden Broele hoopt heel wat andere bedrijven en organisaties te inspireren. BECO begeleidde Vanden Broele bij de realisatie van de verslagen.

De Vanden Broele Group bestaat uit het reclame- en pr-bureau Cayman, Vanden Broele Grafische Groep en Vanden Broele Uitgevers. “We streven ernaar om zo duurzaam mogelijk te ondernemen met respect voor mens, maatschappij en milieu”, vertelt CEO Tom Van den Broele. Al sinds het oprichtingsjaar 1957 staat de waarde ‘respect’ voorop. Respect voor de mensen in het bedrijf, de klanten en leveranciers, het materiaal en de omgeving.

Het verschil maken

Via dit verslag willen we aan de buitenwereld tonen dat we een duurzaam bedrijf zijn en dit ook willen uitbreiden naar de toekomst. In de sectoren waarin Vanden Broele zich bevindt, (uitgeverij, grafische sector, reclame en IT), bestaat er een bikkelharde concurrentie. Door te focussen op kwaliteit, creativiteit en bewust duurzaam te ondernemen, kunnen wij het verschil maken”, argumenteert CEO Tom Van den Broele.

Serieuze inhoud / ludieke presentatie

De duurzaamheidsverslagen van de Vanden Broele groep zijn enkel online te bekijken. “We kozen bewust voor een milieuvriendelijke, online presentatie. Met een klik op de link wordt het verslag verspreid en gedeeld. We hopen op die manier ook andere bedrijven te inspireren om werk te maken van MVO,” verklaart CEO Tom Van den Broele.

De integratie van toffe filmpjes en illustraties maken van de verslagen van de Vanden Broele Group een fris en levendig document. “Het zijn inderdaad allesbehalve saaie verslagen,” besluit de grote baas van de groep, “maar dat we dit wel degelijk au sérieux nemen, kan je zien aan de cijfers!”

De drie duurzaamheidsverslagen kunt u via onderstaande links raadplegen:

http://duurzaamheidsverslag.cayman.be
http://duurzaamheidsverslag.vandenbroele.be
http://duurzaamheidsverslag.uitgeverij.vandenbroele.be