MVO-subsidie voor sectorfondsen: grijp je kans om aan duurzaamheid te werken!

23 oktober 2012

Wist u dat op 1 oktober het Europees Sociaal Fonds een subsidieoproep heeft gelanceerd aan alle sectorale (opleidings)fondsen die willen werken aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) binnen hun sector?

Waar gaat het om?

Duurzaamheid is een breed containerbegrip. Maar deze subsidie laat u toe duurzaamheid concreet te vertalen! De subsidieoproep biedt de mogelijkheid aan sectorale (opleidings)fondsen  om in een eerste fase een zogenaamd ‘MVO-sectorpaspoort’  op te stellen. Dit  beschrijft de specifieke MVO-uitdagingen binnen uw sector, gekoppeld aan een lijst van 15 à 20 concrete duurzaamheidsindicatoren. De indicatoren worden geselecteerd uit de Global Reporting Initiative richtlijnen, dit is het internationale raamwerk voor MVO-verslaggeving. Dit MVO-sectorpaspoort en de hieraan gekoppelde indicatoren vormt dan de basis om in een tweede fase een duurzaamheidsverslag op te stellen bij max. 3 bedrijven binnen uw sector.

Let op: deze regeling waarbij subsidies kunnen worden aangevraagd tot 39.837 EUR per project sluit op 30 november 2012, wees er dus snel bij!

Waarom duurzaamheid en GRI?

Ondernemers en organisaties krijgen steeds meer de vraag om op een duurzame en transparante manier te werken, niet alleen vanuit de samenleving (klanten, consumenten, enz.) maar ook van andere ondernemingen die zelf bepaalde duurzaamheidseisen hanteren voor hun producten en diensten in hun supply chain. Maar duurzaamheid is sector-afhankelijk: terwijl voor actoren in de bouwsector de energie-efficiëntie van een gebouw erg relevant (‘materieel’) is, is het voor een bedrijf in de voedingssector net belangrijk om aandacht te hebben voor een duurzame toeleveringsketen. De Global Reporting Initiative richtlijnen en hun indicatoren is een praktisch hulpmiddel om duurzaamheid concreet te gaan vertalen én meetbaar te maken, in een duurzaamheidsrapport bijvoorbeeld.

Wat kunnen we voor u doen?

Samen met Ernst&Young heeft BECO alle ervaring in huis om de sector(opleidings)fondsen  en bedrijven - groot en klein - te begeleiden bij het opstellen van zowel een MVO-sectorpaspoort als een duurzaamheidsrapport. Ons duurzaamheidsteam staat voor u klaar! Aarzel dus niet om contact op te nemen voor meer informatie over dit project.