Politiezone Sint-Pieters-Leeuw brengt boek uit over MVO in de politiezorg

23 oktober 2012

De lokale politie van Sint-Pieters Leeuw was de eerste politiezone die - met de hulp van BECO - een duurzaamheidsrapport opstelde. Nu pakt de politiezone uit met een boek over MVO, genaamd 'Maatschappelijk verantwoord ondernemen: het DNA van de politiezorg?'.

Het boek, uitgegeven door Kluwer, heeft als doelstelling de lezer die van ver of van zeer kortbij impact heeft op de politie of een belang heeft bij een goede politiezorg, nader kennis te laten maken met het begrip "Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen" (MVO) en wat het voor de politie kan betekenen.

Aan de hand van cases, interviews en ‘MVO-instrumenten’ biedt het boek niet alleen een theoretische benadering, maar het laat de lezer ook toe om inzicht te verwerven in methoden en technieken die toelaten om een MVO-strategie toe te passen.

“Als politieorganisatie moeten we ons nu meer dan vroeger afvragen of we de goede dingen doen en op een goede manier, in overleg met onze partners en klanten”, zegt Mark Crispel, korpschef van de zone Sint-Pieters-Leeuw en een van de auteurs. “De politie moet zich durven verbinden met haar omgeving.”  Het volledige interview leest u hier

U kunt het boek online bestellen via deze link.